Hyvää viljasta
Ultrajuoksun megatähti Dean Karnazes aloitti viime perjantaina “Amerikan halkijuoksun” Disneylandistä ja mikäli aikataulut pitävät kutinsa, niin Karnazes saapuu New Yorkiin 11,5. lähes 5000 kilometrin juoksun jälkeen.
Luin maanantaina töissä Juoksijan toimistolla maaliskuun Runners Worldia ja siellä oli meikäläistä kiinnostava artikkeli “Make it Grain”. Jutussa kehuttiin kovasti kokojyväviljaa, sillä nehän sisältävät rutkasti vitamiineja, kivennäisaineita ja kuituja. Tufts Yliopiston tutkimuksen mukaan aikuiset, jotka syövät kolme annosta kokojyvää päivässä ovat itse asiassa hoikkia, vaikka hiilihydraatit ovat saaneet kyseenalaista mainetta “lihottavina” tuotteina. On tietenkin ihan toinen asia puhua prosessoiduista (pilatuista) “jauhon kaltaisista/näköisistä tuotteista”, joissa ei ole juuri mitään vitaaliaineita jäljellä.
Syön kokojyväviljaa joka päivä. Itse asiassa kirjoitan tätä päivän blogia syöden samalla spelttipuuroa mustikoilla höystettynä. Jauhan spelttijyvät pienellä jyvämyllyllä, jonka ansiosta saan kaikki viljan terveelliset ainesosat käyttööni. Täältä voip lukea lisää.
http://www.energian.net/osttiroler/index.html
Bongasin jokin aika sitten kaupasta leipäpaketin, jossa luki “Tosi Viljanen”. Pitäisiköhän aloittaa sponssineuvottelut leipomon kanssa??
Pidin maanantaina lenkkeilystä lepopäivän. Kävelin päivällä lenkin stadionilta keskustaan, jossa minulla oli lounastapaaminen vuorikiipeilijä Samuli Mansikan kanssa. Samuli antoi opastusta vajaan kolmen viikon päästä starttaavaa Annapurna Poon Hill vaellusta varten, jossa toimin matkanjohtajana. Samuli tavoittelee loppukeväällä Dhaulagirin huiputusta (8167 m) ilman lisähappea ja kantajia. Samuli on ainoa suomalainen, joka on kiivennyt yli kasitonnisen vuoren huipulle omatoimisesti (solo) ilman lisähappea. Onnistuessaan Dhaulagiri on Samulin kuudes yli 8000 m vuori. Ohessa Samulin nettisivut.