Ruista ranteeseen
Luen parhaillaan kirjaa “Suuret tutkimusmatkat”. Se on meikäläisen käsissä melko vaarallinen opus, sillä olen saanut jo kirjasta jo monta matkavinkkiä:-)
Kirjassa estellään useita tutkimusmatkailijoita ja sellaiseksi voisi lukea myös erään suomalaisprofessorin, josta FST5-kanava näytti lauantai-iltana hienon dokumentin. Herman Adlercreutz toimi pitkään Helsingin Yliopiston professorina ja hän on tullut suurelle yleisölle tutuksi mm.rukiiseen kohdistuvista tutkimuksistaan.
http://uutiset.ruokatieto.fi/WebRoot/1043198/X_Uutistenhallinta-2-1-palsta_uusi.aspx?id=1228925
Dokkarissa oli paljon (ainakin) minulle uutta tietoa ja kävin heti ohjelman jälkeen syömässä palan ruisleipää. Meillä käytetään melko paljon kokojyvätuotteita. Ostimme jo yli 10-vuotta sitten jyvämyllyn, jolla rouhimme päivittäin ruista, spelttiä ja kauraa. Jyvän yksi terveellisin osa on kuoren sisällä oleva alkio, jonka sisältää hyvälaatuisia rasvoja sekä runsaasti vitamiineja sekä kivennäisaineita.
Löysin muuten pari viikkoa sitten Ison Omenan Prismasta leivän nimeltään “Viljanen”. Muistaakseni Vaasan&Vaasan-leipomolla oli vielä jokunen vuosi sitten leipämerkki “Tosi Viljanen”.
Juoksin aamulla noin 1h40min lenkin. Vasen pohje tuntui ennen lenkkiä hieman aralta, joten pistin jalkaan kompressiosukan ja siitä olikin todella paljon apua. Juoksen sunnuntaina noin 2h lenkin. Sen jälkeen onkin vuorossa isänpäivälounas vanhempieni luona!