Rss Feed Facebook button

Aamutelkkariin

Ensi viikon tiistaina kannattaa katsoa aamutelkkaria. Olen siellä vieraana ja käsittelyssä on seikkailujuoksun lisäksi myös muita arktisia asioita.

 

Grönlannin jäätikköjuoksun virallinen nimi on ”Running for the Arctic” ja tässä (vielä kerran) siihen liittyvä tiedote.https://um.fi/news/-/asset_publisher/GRSnUwaHDPv5/content/seikkailujuoksija-arktisella-asialla?curAsset=0&stId=47307

 

Olin ensimmäisen kerran aamutelkkarissa vuonna 2007 juuri ennen Pohjoisnavalle lähtöä.

 

Kyllähän se tuntui hieman jännittävältä olla suorassa lähetyksessä, vaikka olinkin ollut jo aiemmin Neloskanavan rennossa sporttiohjelmassa Pepe Jürgensin haastateltavana.

 

Ehkäpä paras ohje, jonka olen itselleni antanut on se, että unohtaa paikalla olevat kamerat.

 

Mokaamisen/epäonnistumisen pelko taitaa olla se suurin syy, miksi jättää itselle mielenkiintoisia asioita tekemättä.

 

Meikäläinen on mokkeloinut elämänsä aikana niin paljon, ettei pari epäonnistumista tunnu enään missään. Ja jos epäonnistuu, niin mitä sitten? Sit kokeillaan uudestaan ja uusin eväin.

 

Pidän ensi viikolla luennon kansainväliselle kuulijakunnalle. Tietojeni mukaan tällaisille keikoille ei ole kauheasti tunkua. Epäilen sen johtuvan just siitä, että osaankohan vaikkapa englantia täydellisesti.

 

Pitää vaan harjoitella ahkerasti ja astella pokkana stagelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 vastausta artikkeliin Aamutelkkariin

  • Jukka Viljanen sanoo:

    Moikka.

    En ole opiskeluaikojen jälkeen kantanut huolta englannin kielen solkkaamisesta, sillä kävin jenkkiylioiston ja siellä sai kohtuu hyvän kielikylvyn.

    Olen samaa mieltä siitä, että on tärkeää tulla ymmärretyksi..on kieli mikä tahansa.

  • Vesa Kukkamaa, Espoo sanoo:

    Kiva kuulla että pääset kertomaan laajemmalle porukalle seikkailustasi. Turhaan pohdit englanninkielen hallintaa, me suomalaiset ollaan vähän ylikriittisiä näissä kieliasioissa. Maailmalla kuulee niin monenlaista englanninkielen käyttöä, välillä ei ole ihan varma että mitä kieltä henkilö puhuu. Kun tulee ymmärretyksi – se riittää, kuulija voi aina kysyä jos ei ymmärrä. Nyt kun tänne on muuttanut paljon ihmisiä eri maista, kuulee myös hyvin monenlaista suomenkieltä. Sen pitäisi auttaa myös meitä suhtautumaan joustavammin erilaisiin tapoihin puhua kieliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot