Rss Feed Facebook button

Hyvä esimerkki

Luin Iltalehdestä uutisen, jonka mukaan aitajuoksija Lotta Harala on saanut merkittävän sponsorin, vaatejätti Puman.

 

Harala vaikuttaa fiksulta urheilijalta..ainakin oheisen artikkelin pohjalta. ”Käännän asiat ja energiat siihen, mihin voin vaikuttaa”, sanoo aituri Iltalehden haastattelussa.

https://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/201805252200971134_yl.shtml

Lähdin päivän lenkille ”jo” heti yhdeksän jälkeen ja juoksin 2h15min. Tulihan siinä jao ja vähän nälkäkin, mutta auringosta saa hyvin energiaa.

 

Näitä Akasha-kenkiä olen ajanut sisään ja tänään niillä siis jo vähän pidempi lenkki. Ja tyytyväinen olen…

http://www.juoksija-lehti.fi/Kenk%C3%A4klinikka

Sorlampi

Polkujuoksijalle ja ulkoilijalle Nuuksion Sorlampi on ihan helmi.

 

Juoksin siellä keskiviikkona ja torstaina valmennettavien kanssa ja jengi oli ihan liekeissä.

 

Reitti on osin melko tekninen; kiveä ja isoja juurakoita piisaa, mutta välillä voi viilettää helppokulkuisilla kalliolla tai pitkospuilla.

 

Maisemat ovat vaihtelevat. On pientä lampea, suota, korkeita kallioita., purolaaksoa ja aarnimaista havumetsää.

 

Kokeilin eilisellä lenkillä La Sportivan Akasha kenkää. Ekan testin pohjalta annan jo kiitettävän arvosanan, mutta palataan aiheeseen, kun kilsoja on enemmän takana (no nyt on jo toinenkin lenkki ja diggasin kovasti)

 

 

Mielipiteitä on monia

Viime viikonloppuna oli Helsinki Running Day.

 

Hesarissa julkaistiin oheinen kirjoitus, jossa espoolainen taksiyrittäjä kertoi mieliiteensä ko.tapahtumasta varsin suoraan. Ei siis tykännyt. HRD kun häiritsi työn tekemistä.

 

No, mielipiteitä on monia ja eipä tästäkään kannata pahoittaa mieltään, vaikka olisikin aiheesta eri mieltä. Tuntuu nimittäin siltä, että joka hemmetin asiasta vedetään raivareita & pahoitetaan mieli…median hyvällä avustuksella. (mielipiteiden) sota kun myy…

 

Ihan vertailun vuoksi, parin viikon kuluttua juostaan  Tukholman maraton, joka kerää joka vuosi ihan mielettömän määrän a) juoksijoita ja b) katsojia reitin varrelle.

 

Ainakin jossain vaiheessa…ja ehkä vieläkin…paikalliset taksimiehet-ja naiset kuljettivat osallistujia ilmaiseksi lähtöalueelle, mikäli maraton jää jostain syystä kesken.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005690552.html?share=15227777614a2e15c69d7cdbb4b312eb

 

Keskiviikko oli mahtava treenipäivä. Ekana juoksin kaverin kanssa vähän yli kahden tunnin lenkin reitillä Högbacka-Salmi. Kumpaisellakin oli sauvat mukana. Niillä saa mm. hyvää hartiatreeniä ylämäkiä kivutessa.

 

Reilun tunnin palauttelun jälkeen otin juoksukoululaiset haltuun, joiden kanssa teimme 1h40min lenkin Nuuksion Sorlammen alueella.

 

Homma jatkuu tänään toisen juoksuryhmän kanssa.

3 x Nuuksio

Aion juoksennella Nuuksiossa seuraavan kahden päivän aikana.

 

Tänään on peräti kaksi lenkkiä; ensimmäinen (noin) kahden tunnin lenkki on frendini Raunon kanssa. Hän treenaa parhaillaan 134 kilsan tunturijuoksua varten.

 

Sen jälkeen tapaan juoksukoululaisia Nuuksion Majalla. Juoksemme sieltä Sorlammella reilun tunnin lenkin. Huomenna torstaina on edessä vielä sama lenkki erään toisen ryhmän kanssa.

 

Tiistain lenkki jäi myöhäiselle illalle…ja siitä syystä (otaksun) oli hieman vaikea saada unenpäästä kiinni. Vedin 1h45min melko kovalla vauhdilla. Syytän menohaluista La Sportivan Helios-kenkää; niillä kun on vaikea juosta hiljaa.

 

Olen kirjoittanut useaan kertaan yhdysvaltalaisesta Bob Hayesista. Hän tuli koko maailman tietoisuuteen dokumentin ”The Hard Way” avulla. Dokkarissa kuvattiin (tuolloin) 89 -vuotiaan Bobin elämää, joka täyttyi kovasta duunista ja jopa ultrapitkistä juoksumatkoista.

 

Hayes kuoli jokunen päivä sitten, 91-vuotiaana. Vielä kuolemaa edeltävänä päivänä hän kävi juoksemassa mailin kisan….

http://missoulian.com/news/local/the-storied-life-of-bob-hayes-ends-at/article_0eef1aad-1c47-56fc-aa4f-aec147284924.html

Kuollut ja kuopattu?

Eilen oli aavikkopäivä.

 

Tapasin Saharan halkijuoksu-projektissa vahvasti vaikuttaneen Juhanin. Hän oli mm.mukana 31 päivää kestäneen aavikkoseikkailun ajan.

 

Eikä siinä vielä kaikki. Minulla oli myös pitkä puhelinkeskustelu toisen Sahara-veljen Penan kanssa. Hän on lähdössä mukaan myös seuraavalle aavikkomatkalle.

 

Siitä minun pitikin kertoa. Kuten säännöllisesti blogia lukevat tietävät, niin olen jumpannut erästä pitkää aavikkojuoksua jo vuodesta 2014 alkaen.

 

Olen käynyt tuolla kohdealueella viisi (!) kertaa. Kyseisen aavikon halki ei niin vaan juosta. On oltava lupa ja sen on tultava ravintoketjun yläpäästä.

 

Eilen näkyi (taas vaihteeksi) valoa tunnelin päästä eikä se näyttänyt lähestyvältä junalta.

 

Olin yhteydessä paikalliseen Suomen suurlähettilääseen, joka kertoi uudesta suunnitelmasta saada aavikkojuoksu aikaiseksi.

 

Mikäli tähdet ovat suosiollisia, niin se saattaisi tapahtua jopa tämän vuoden loppupuolella.

 

Aavikon ylitykseen menee noin kuukausi. Jos se tapahtuu ennen Grönlannin jäätikön ylitystä, niin paras mahdollinen ajankohta on joulukuu. Se antaisi minulle useamman kuukauden aikaa toipua ennen huhti-toukokuussa tapahtuvaa jäätikköjuoksua.

 

 

PN Games

Muutaman viikon kuluttua on yksi yleisurheilukesän kohokohta, Paavo Nurmi Gamesit (Turku).

 

Olen ollut katsomassa kisoja jo monena vuonna ja siellä ollaan tänäkin vuonna.

 

Turkulaiset Jari Salonen, Kari Ahonen ja monent monet muut tahot ovat järjestämässä kaikkien aikojen kisat. Pitää kyllä nostaa hattua kundeille (ja friiduille).

 

Suomalaisista odotan Topi Raitasen juoksevan alle EM-rajan 8.40 (3000 esteet) ja tietenkin Aino Paunosen juoksua katson aina ilolla, sillä onhan mestarijuoksija-isä Ari Paunonen työkaverini.

 

Tänään oli vapaapäivä.

Kamoista

Kuten kerroin, niin kävin ostamassa uudet maastojuoksukengät.

 

Olen juossut loppuun kaksi paria La Sportivan Bushido-kenkiä, joten päätin ostaa uuden tossuparin.

 

Bushido on kiinnostava kenkä myös tulevaa Grönlannin jäätikköjuoksua ajatellen, sillä sen pohjaan saa kiinnitettyä nastoja.

Ne saa myös tarvittaessa pois.

 

Juoksin ekan lenkin uusilla Bushidoilla eilen lauantaina. Kenkä on ehdottomasti parhaimmillaan kangasmaastossa; siellä se rullaa parhaiten. Kenkä antaa todella hyvän tuen jalkaterälle tiukassakin paikassa.

Suosittelen kenkää maastomaratonille ja ultralle. Saman valmistajan Akasha on myös kokeilemisen arvoinen malli, etenkin ultramatkoille.https://www.treeline.fi/bushido

 

Vaimennus riittää hyvin hiekkatielle ja jopa asvaltille, mutta maastokenkähän se on.

Paitana ja shortsina käytän Patagonian tuotteita. Yritys tekee hienoja tuotteita ja sen arvot tuntuvat läheisiltä.

 

http://eu.patagonia.com/fi/en/home/

HRD

Oli hienoa olla mukana Helsinki Running Dayń Expossa.

 

Kiitos SUL:n Tuuli Taskiselle, kun haastattelit minua matkatoimisto Vetikon sivuilla ja annoit mahdollisuuden promota lokakuussa pidettävää Saharan juoksua.

 

Vetikon ständillä kävi kivasti ihmisiä ja uskon vahvasti, että saamme juoksuporukan kasaan.

 

Parin päivän messuilun jälkeen oli kiva päästä lenkille. Juoksin 2h upouusilla La Sportivan Bushidoilla, jotka kävin ostamassa Varuste.netistä.

Expossa

Olen tänään (ja huomenna) Helsinki Running Day´n Expossa esittelemässä Saharan juoksua, joka toteutuu tämän vuoden lokakuussa.

https://www.youtube.com/watch?v=8ARbXL7JNx4&feature=share

 

Ohessa video, jota kuvasimme helmkuisella Saharan matkalla. Kari Koskiselle iso kiitos videon tuotannosta!!!

 

Ja itse matkan voi varata täältä.

https://vetikkotravel.com/juoksuseikkailu-saharassa-seikkailujuoksija-jukka-viljasen-mukana/

 

Tämän viikon lenkkeilyt ovat olleet melko ujoja ja silleen se viikko jatkuukin. Huomenna on tarkoitus juosta vähän pidempi lenkki ja sitten sunnuntaina jatkuu normaali harjoittelu.

 

 

Elämäntaparemontti

Tapasin eilen juoksukoululaisia, joista viisi osallistuu Maikkarin Duunikunto-ohjelmaan.

 

Tapasimme ekan kerran maaliskuussa. Jo 2,5 kuukauden aikana porukka on saanut aikaan mahtavia muutoksia elämässään.

 

Yhdellä osallistujalla paino on tippunut melkoisesti ja se on tuonut paljon lisäenergiaa päivään. Positiivinen kierre on siis alkanut.

 

https://op.media/terveys-ja-hyvinvointi/Terveys/Elamantaparemontti-lenkkipolulla-%22Se-onnistuu-kun-antaa-mahdollisuuden%22-fceb5bd70bc1422cb45fb60acbd1861b

 

Täällä kotosalla yksi isompi projekti on pitänyt otteessaan. Nyt se on lopusuoralla ja voin keskittyä paremmin omiin harjoituksiin.

Arkistot