Rss Feed Facebook button

Sen näkee naamasta

Viime vai oliko edellisenä viikonloppuna (aika menee kovin sukkelaan) suomalaiset sivakoivat Rukan hiihtokisassa ja pärjäsivät mainiosti.

 

Näin kisaa edeltävän päivänä Matti Heikkisen haastattelun. Ensimmäinen asia, joka pisti silmiin oli kapoiset posket. Ja seuraavana päivänä oli vuorossa Pärmäkosken TV-haastattelu ja reaktio oli ihan sama. Ja ei kahta ilman kolmatta; Iivo Niskanen on valuttanut harjoituskaudella rutkasti hikeä.

 

Olen aiempina talvikausina kirjoitellut ”tissiposkisista suomalaishiihtäjistä”, mutta nyt on toinen sävel. Toivottavasti härmäläisten hyvä hiihtovire säilyy, jotta myös muu hiihtokansa löytäisi tiensä Lahden MM-kisoihin.

 

Juoksin tai oikeastaan lipsuttelin torstaina 2h15 minsan ajan ja tänään meni lähes 1h30, Huomenna ja sunnuntainakin on tarkoitus juosta 2-2h30 minsan lenkit.

 

Hyvää viikonloppua!

 

 

 

 

 

 

Nasta keli

Nastat kelit eikun jatkuu. Nastoja tarvitaan niin auton renkaissa kuin juoksukenkien pohjissa, sillä sen verran pluikasta on viime päivinä ollut.

 

Meinasin vetää parit pannut eilisellä lenkillä. Ne mun traktori-Vasquet kun ei ole ihan sieltä pitävimmästä päästä. No onko niillä sitten pakko juosta? No on.

 

Tässä kun tätä aavikkojuoksua setvitellään (ties kuinka monetta vuotta), niin suunnitelmat näyttävät olevan aika reilassa sen jälkeistä seikkailujuoksua ajatellen. Siihen lähtee kaveriksi Greg Maud ja yleismies Jantuseksi yks Antti täältä Suomesta.

 

Taidan lähteä tästä ulos liukastelemaan…

 

 

 

 

22

Tuon otsikossa mainitun verran taitaa olla päiviä jäljellä, jonka jälkeen koittaa talven odotetuin hetki-ainakin täällä; talvipäivän seisaus.

 

Mount Everestin (South)Base Campissä ja siis Nepalin puolella vierailee vuosittain 40,000 turistia. Ja kohta niitä vilisee siellä lisää, mutta Tiibetin (lue:Kiinan) puolella, mikäli The Advetureblogin tiedot pitävät paikkansa. Kiinalaiset ovat aikeissa rakentaa pohjoisen puolelle ravintoloita ja hotelleja. Yksi hyvä syy olla menemättä sinne.

 

http://theadventureblog.blogspot.fi/2016/11/china-reveals-plans-to-built-hotel.html

 

Juoksin traktoreilla tunnin lenkin.

Traktori

 

 

Jos sunnuntain pitkähköä lenkkiä pitäisi kuvailla kahdella sanalla, niin mieleen tulisi ”kotiseutu” ja ”traktori”.

 

Juoksureitti kulki pääasiassa alueilla, jossa olen asunut lähes koko ikäni. Tarkka luku on 83%. Pääsin tähän lukuun tietokoneen laskimella.

 

Täältä Saunaniemestä vai mikä Brinkinmäki tää onkaan jolkottelin kohti Espoon keskusta, jossa en (onnekseni) ole asunut päivääkään.

 

Sieltä jatkoin taivallusta ulkoilureitteja pitkin kohti Nöykkiötä, jonka erästä osaa kutsuttiin Martinmäeksi. Siellä minä vartuin. Jatkoin matkaa kohti Hannusjärveä, jossa asuimme peräti 14 vuotta. Hieno paikka sekin.

 

Hannusjärveltä juoksentelin pitkin rantaraittia kohti nykyistä kotia. Loppukirin sulavuutta vaimensi kylmä pohjoistuuli, joka ei tuntunut rattoisalta reilusti yli kahden tunnin lenkin jälkeen.

Se toinen avainsana on traktori. Kiersin pitkin ja poikin Espoota Vasque Velocityillä, jotka tuntuvat jaloissa lähinnä Zetoreilta. Traktoreitahan käytetään raskaiden esineiden siirtelyyn ja vaikka kroppa onkin varsin kelottuneessa (kuivassa) tilassa, niin pidän niitä sitkeästi jalassa.

 

Aion nimittäin totuttaa jalat jykeviin kenkiini, sillä uskon niistä olevan aavikolla hyötyä. Sit kun sinne joskus päästään…

 

 

 

Huono valo

Sanotaan, että epärehellinen lamppukauppias voi joutua huonoon valoon.

 

Paremmin ei tainnut käydä niille kahdelle intialaiselle, jotka väittivät kiivenneensä Mount Everestin huipulle. He saivat epärehellisyydestään palkinnoksi potkut poliisivoimista.

http://theadventureblog.blogspot.fi/2016/11/couple-who-faked-everest-summit.html

 

Ja siitä seuraavasta seikkailujuoksusta sen verran, että rahoitus on vieläkin auki. Sitä tässä nyt lähinnä odotellaan…

 

Teen asioita, joihin voin itse vaikuttaa. Harjoittelu on siitä hyvä esimerkki. Juoksen tänään minimissään 2,5h lenkin ja ajattelin myös antaa kirveelle kyytiä.

Henry Ford sanoi aikanaan, että itse hakatut polttopuut lämmittävät kahdesti.

 

 

 

Olipahan savotta

Nimittäin tuo eilinen pikkujoulu. Olimme lehtifirman porukan kanssa syömässä Savotta-nimisessä ravintolassa ja sitä voi kyllä suositella todella lämpimästi.

 

Ilta menis siis nappiin, mutta ei tappiin asti. Piti säästellä voimia tällekin päivälle ja kahden tunnin lenkille, jonka sain juosta aamupäivällä hienossa auringon paisteessa. Se on harvinaista herkkua tähän aikaan vuodesta.

 

Porukkaa oli eilen kaupungillä kuin pipoa. Patagonia -niminen urheilu-ja ulkoiluvaatteita valmistava firma lahjoitti 100% mustan perjantain myynnistä..ja lahjoittaa 1%:n koko vuoden myynnistä

http://eu.patagonia.com/enFI/home

Lehtipuhallin

Huomenna on kuulemma musta perjantai eli varaslähtö (kaupalliseen) jouluun.

 

Henk.kohtaisesti suhtaudun päivään yhtä suurella sympatialla kuin vaikkapa lehtipuhaltimia kohtaan.

 

Vietän perjantain traditionaalisemmin eli pikkujoulun merkeissä. Firmassamme on ollut tapana viettää päivää urheilullisissa merkeissä. Meillä on iltapäivällä sporttailua, johon en itse valitettavasti pääse mukaan. Menemme illalla murkinoimaan koko porukalla.

 

Sain eilen todella hienon videoklipin aavikolta, jonka (mahdollisen) tukitiimini pomo oli tehnyt. Ihan nousi iho kananlihalle sitä katsoessa ja tuli karmea hinku lähteä jo ylittämään aavikkoa. Mikäli saan luvan, niin pistän sen kaikkien nähtäville, kunhan mm.rahoitus selviää.Muusta se ei ole enää kiinni.

 

Lenkkiäkin on tultu juostua. Eilen oli sellainen perusvääntö kestoltaan 1h20 minsaa ja tänään juoksen jetsulleen saman lenkin.

 

Lauhaa

Ohessa Ylen artikkeli Pohjoisnavalta. Jos toi jutussa mainittu säätyyppi jatkuu tämän talven ajan, niin Pohjoisnavan ”Barneo Base camp” jää ensi huhtikuussa perustamatta. Jo tänä vuonna perusleirin saaminen pystyyn oli ihan kiikun kaakun huonosta jäätilanteesta johtuen. Toivotaan kuitenkin parasta.

http://yle.fi/uutiset/3-9310025

 

Lauha sää bäilläkin leveysasteilla tarjoaa ajankohtaan nähden hyvät edellytykset juoksentelulle. Lähdenkin tästä lenkille.

 

Lähtekää tekin!

Minkä taakseen jättää

Aika menee kyllä sukkelaan.Johan tässä on oltu jo kohta viikko kotosalla.

 

Aavikkojuoksun osalta eletään aika kriittisiä vaiheita. Soitin just kohdealueelle yhdelle miekkoselle, jonka kanssa tekisin mieluusti yhteistyötä. No, hän ei osannut vielä sanoa juuta eikä jaata, mutta palaa kuulemma asiaan ensi sunnuntain-maanantain aikana.

 

Vajaa tunnin kuluttua mulla on tapaaminen erään suomalaisyrityksen kanssa, joka konsultoi sillä alueella toimivia suomalaisyrityksia, jonne seikkailujuoksu (ainakin osin) kohdistuu. Keskustelemme sitä, josko he voisivat ottaa hoitaakseen rahoituksen hankkimisen. Tää kun on pahuksen kallista ”lystiä”.

 

Muu aika on mennyt tiiviisti lehtifirmass. Uusi lehti ja edellisen viikon rästihommat pitävät miehen touhukkaana.

 

Palataan asiaan taas parin päivän kuluttua. Käykäähän lenkillä!

Uutta lehteä pukkaa…

Kotona ollaan. Niin ja kohta mennään taas, mutta siitä lisää viikon parin sisällä.

 

Tulin siis himaan keskiviikkona. Paluumatkaan kului yhteensä 14-15 tuntia ja se piti sisällään kaksi lentoa ja kohtuullisen määrän palloilua lentoasemilla. Viime yönä ei tarvinnut kauaa unta venttailla, vaan nukahdin jo ennen kuin pää osui tyynyyn…ja vietin höyhensaarella n.10 tuntia.

 

Seuraavat 2,5 kuukautta kuluu pääasiassa rahoituksen etsimisessä. Uskon, että se löytyy, vaikka aikataulu onkin tosi tiukka.

 

Muutenkin touhua riittää. Kustannusalan yrityksemme on hankkinut perheeseen neljännen aikakauslehden, joka on nimeltään Kunto ja Terveys, Senkin tiimoilta tohinaa piisaa…

 

Palauttelen mieltä ja kehoa vielä torstain ajan. Jatkan perjantaina treeniä kohti pitkää aavikkojuoksua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeisimmät artikkelit

Arkistot