Rss Feed Facebook button

Tuplatreenejä

Näin sunnuntai-iltana on mukava istuskella takan äärellä..,silleen sopivan raukeana.

 

Juoksin ekaksi aamulla parin tunnin ”sunnuntai-peruslenkin perusreitillä”. Sen jälkeen piti vähän tankata, jonka jälkeen siirryin pihahommiin. Kaveri tuli hakemaan pöllejä, jotka kannoin etukäteen kuormalavan päälle, josta ne oli helppo lastata peräkärryyn. Pöllien kärrääminen kottikärryillä olisi ollut liian iisiä, joten kannoin niitä yksitellen. Siinä sai hyvää liikuntaa raittiissa ulkoilmassa!

 

Maanantaille riittää myös liikuntaa. On aika viedä auto huoltoon, joten juoksen aamulla ekan lenkin huoltofirmasta himaan ja alkuiltapäivästä toisen kotoa sinne.

 

 

 

 

 

 

Motivointia

Olipa hieno viikko. Muuta ei voi sanoa.

 

Ja sitten asiasta kolmanteen…Olen pitänyt viimeisen kymmenen vuoden aikana kolminumeroisen määrän yritysluentoja. Viime aikoina vähemmän, kuin vaikkapa kaksi kolme vuotta sitten.

 

Yleensä minut on soitettu paikalle, kun yrityksen johto on halunut minun toimivat jonkun heille tärkeän viestin lähettiläänä. Monilla on motivaatio-ongelma.

 

Tiedän..siis minulle on kerrottu, että olen voinut auttaa joitakin ihmisiä luentojeni avulla. Silloin tulee hyvä mieli.

 

En..eikä ehkä kukaan mukaan..voi yltää sellaiselle tasolle, johon 99-vuotiaaksi elänyt Johan Venninen kykeni. Olen katsonut oheisen dokumentin kaksinumeroisen kerran ja teen sen vielä moneen kertaan.

 

Hän on motivaattori numero yksi. Mikään ei todellakaan ole mahdotonta.

http://areena.yle.fi/1-1372251

 

 

Kovalevy

Sitä sen saa, kun on pieni kovalevy. Ajelin illalla Nuuksiosta kohti kotipesää ja mielessä oli vaikka mitä aiheita päivän blogikirjoitusta varten. Nyt, kun olen tässä näppiksen ääressä, niin pää on ihan tyhjä.

 

No, sen verran riittää kerrottavaa, että uusi Juoksija ilmestyy tilaajille tänään tai huomenna. Sellaisista isoista jutuista voi mainita ainakin ultrajuoksun sekä aluspaitatestin, jossa minullakin oli näpit huikan pelissä. Testasin viime talven aikana muutamaa paitaa..ja hei, jonkun ne alkkarit on pakko tilata testeihin ja se nakki osuu aika usein mun kohdalle.

 

Olen myös lehdessä muutenkin vahvasti mukana. Mun nilkka on nimitttäin päässyt lehteen eli mallin ura jatkuu:-)

 

Kävin tänään Nuuksiossa juoksemassa..testaamassa..kuvaamassa. Ei olisi voinut olla parempi keli. Kaverini Rauno kuvasi juoksuani ensi vuonna näytettävää dokumenttia varten. Testasimme samalla muutamaa nastakenkää marraskuun Hiihto-lehteä varten. On se vaan niin pirun nasta(a) vetää piikkareilla pitkin polkuja ja kalliota, kun pito on taattu.

 

Olimme erään kauniin lammen rannalla kuvaamassa. Juoksin lammen reunamilla ja vedin märällä mättäällä ihan megalipat. Onneksi Raunon kamera kävi tuolloin, joten eiköhän se otos päädy dokkariin.

Hattu ilmaan!

Joskus asiat etenevät todella…ja tarkoitan TODELLA hitaasti. Se, jos mikä, on myrkkyä peruskärsimättömälle tyypille, kuten minä olen.

 

No, kokemus on kuitenkin osoittanut, että kärsivällisyys palkitaan ja tietoisuus siitä toimii vähän kuin rauhoittava lääke.

 

Tällä hetkellä päällimäisenä mielessä on tietenkin se seuraava seikkailu ja siihen liittyvät ”kuviot”. Yksi syy heitellä hattua ilmaan liittyy siihen, että nyt kohdealueella on ainakin yksi potentiaalinen yhteistyökumppani, jolla on halu toimia tukitiiminä. Lähden reissuun tällä tietoa marraskuun 2 viikolla.

 

Se toinen syy heitellä juoksulippistä korkeuksiin johtuu siitä, että eräs toinen, ei-juoksuun liittyvä projekti, otti tänään roiman askeleen eteen päin.

 

Ei tässä vielä kaikki…lenkkisää ja fiilis juosta oli kans ihan tapissaan. Tää oli vähän niin kuin liputuspäivä:-)

Ed

Koska eilen oli esittelyssä Bob, niin tänään on tietenkin vuorossa Ed.

Sarjassamme ”ihmeellinen maailma ja sen ihmeelliset juoksijat” esittelyssä on Ed Whitlock. Ihmetelkääpä tätä…

 

Hän on 85-vuotias. Treenaa kotinsa lähellä olevan hautausmaan liepeillä Ei käytä treenohjelmia, sykemittareita tms. (hyvä Ed!).

 

Hän juoksi viime viikonloppuna maratonin aikaan 3.56.33 ja se on uusi ikäluokan maailman ennätys. Siis ikää on 85!!!!

Noin kymmenen vuotta sitten, reilusti yli seiskakymppisenä, hän tikitti maratonin aikaan 2.54.

 

Lähden tästä 1,5h peruslenkille.

Terveskanto

Kirjoitin otsikkoon ensiksi ”vierivä kivi ei sammaloidu”, mutta se oli niin kliseinen, että deletoin sen pois.

 

Pitkäikäisten osuus kasvaa ja sitä myötä myös tutkijoiden (gerontologien) kiinnostus tarvaskantoja kohtaan kasvaa.

 

Olen joskus aiemminkin kirjoittanut amerikkalaisesta Bob Hayes-nimisesta hepusta, joka juoksee lähes päivittäin, vaikka ikää on jo 89vee.

 

En usko, että Bobin pitkäikäisyys perustuu ainostaan siihen, että Bob harrastaa juoksua. Tosin hän on itse sitä mieltä, että kun juoksut loppuu niin Honkanummi kutsuu.

 

Ei, uskon siihen, mitä mies sanoo hyvän kuntonsa salaisuudeksi. Ei saa päästää itseään liian helpolla. Oheisella filmipätkällä mies vetää perässään mm.painavaa heinäpaalia. Bob ei tunnu mieheltä, joka kävelee kotipihallaan ehtipuhallin kädessä puhaltamassa vaahteran lehtiä pitkin poikin, vaan mielummin haravoi ne. Hän antaa keholle sitä mitä keho tarvitsee. Liikuntaa. Niin, Bob tekee myös itse vaahteran siirappia ja poraa reiän jalopuuhun käsiporallaan. Muu olisi liian helppoa, you see.

 

Ja ne valutetut hikipisarat näkyvät ja heijastuvat jäntevästä miehestä ulospäin. Näyttää muuten Bobin poika olevan veistetty samasta puusta…

http://www.outsideonline.com/2059656/hard-way-ultrarunning-89-years-old?utm_content=buffer0da24&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

 

Let us all be like Bob.

Ei parta pahoille kasva

Olen juossut sellaisena peruslenkkinä reittiä, josta hieman alle puolet on maastojuoksua kinttupoluilla ja loput matkasta etenen hiekkapohjaisella ulkoilureitillä. Lenkin kesto on 1,5-2 h. Poluilla vauhti on snadisti hitaampaa, mutta hiekkatiellä otetaan karstat pois koneesta.

 

Sellaisen mä kiskaisin eilenkin. Kokeilin minulle uutta bafefoot-tyyppistä maastokenkää. Ja nyt on pohkeet hellänä

 

Tällaiselle metsäläiselle kaikki luontoa fanittavat jutut ovat mieleen. Sellaisesta käy vaikkapa eilinen Hesarin artikkeli, jossa puhutaan mm.toimistokuukkeleista..ja siitä, kuinka jo hipit tiesivät, että luonto tekee ihmisille hyvää.

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1476413761329?jako=5f3f032a543c95f598843654e3918909&ref=og-url

 

Hipistä tulee mieleen kaverini Greg, joka on kasvattanut niin pitkän parran, että ihmettelen, että miten hän pystyy vielä juoksemaan kompastumatta partavärkkiinsä. No, hippi-Greg (älkää kertoko…) juoksi eilen Etelä-Afrikassa Otter Trailin, joka on maratonin mittainen juoksu. Hän lähetti kisan jälkeen minulle kuvan, jossa hän keekoilee partoineen Chris Crewson-nimisen hepun kanssa. Chris oli meidän tukitiimin pomo, kun juoksimme Kalaharin autiomaan läpi.

 

 

Päivä tiikerinä

On se vaan kiva juosta kengillä, joissa on hyvä pito. Juoksin eilen testilenkin matalaprofiilisilla maastokengillä ja niillä edetessä tuntui siltä kun olisi saanut ”tiikeriä tankkiin”. Viittaan tässä wanhaan Shellin mainokseen…

 

Eilen varmistui, että lähden aavikkojuoksun valmisteluretkelle marraskuun 2.viikon ajaksi.

 

Kävin eilen ihastelemassa kaverini Greg Maudin hienoja nettisivuja. Sieltä löytyy tekstiä ja kuvia myös yhteisistä reissuistamme. Yhteistyömme jatkuu, parin vuoden tauon jälkeen, vuonna 2018, jolloin meidän on määrä ylittää kimpassa eräs autiomaa.

Ohessa kuvia ja tekstiä Grönlannista v.2013…

GREENLAND

 

Iloa…

…on monenlaista, mm.vahingoniloa.

 

Ainakin osalla suomalaisista on nähtävästi (ja historiallisista syistä) niin traumaattinen suhde dopingiin, että he jaksavat ilakoida ja revitellä, mikäli joku muukin jää dopingista kiinni.

 

Ihmettelin mm.sitä, että suomalainen maajoukkuehiihtäjä jaksoi/viitsi mennä apteekkiin lähettämään huulirasvakuvan, joka päätyi tietty mediaan. AKS..keskittyisin nyt olennaiseen eli kovan hiihtokunnon etsimiseen enkä hämmentämiseen..enkä puhu nyt vaan em.kuvasta.

 

Olen yleensä suunnitellut kahta seikkailua samanaikaisesti. Se aikajärjestyksessä jälkimmäinen on ollut enemmänkin ideointi- ja unelmatasolla tapahtuvaa tekemistä, mutta ei konkretiaa.

 

No nyt on maailma heittänyt siinä mielessä häränpyllyä, että vuoden 2018 seikkailu on reittiä, miehistöä, aikataulua..you name it..myöden  jo valmis.

 

Mutta tämä seuraava ei vielä ole….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valmennus

No niin, näyttää siltä, että saan uuden valmennusryhmän heti ensi vuoden alusta alkaen.

 

Sain hienon mahdollisuuden valmentaa polkujuoksijoita reilu kolme vuotta sitten erään media-alan yrityksen toimesta. Tänä vuonna oli jo siis kolmas vuosikurssi, jonka kaikki oppilaat juoksivat (hienosti) Pyhän tunturijuoksutapahtumassa. Ja lähikuukausina alkaa siis neljäs…

 

”Valmentaja” juoksi vain tunnin lenkin. Huomenna pitää pystyä parempaan.

 

 

 

 

Viimeisimmät artikkelit

Arkistot