Rss Feed Facebook button

Portaat

Portaiden juoksusta ja kävelystä tuli suuri hitti jokunen vuosi sitten. Niitä onkin rakennettu lisää ympäri pk-seutua.

 

Uusimassa Länsiväylä-lehdessä aiheesta kirjoittaa toimittaja Sirpa Repo. Hän on haastatellut alan asiantuntijaa, joka (luojan kiitos) antaa myös neuvoja oikeanlaiseen porrastekniikkaan.

 

Olin viime vuonna Duunikunto telkkariohjelman vastuuvalmentajana. Eräänä treenimuotona oli porrasjuoksu.

 

Ennen kuin voi juosta, niin pitää opia kävelemään. Tämä pätee myös portaiden kapuamiseen. Tiedän useita juoksijoita, jotka ovat pilanneet kesäkauden juoksut rynnimällä portaita ylös-alas kuin nuoret varsat.

 

Kuten Länsiväylän jutussa kerrotaan, niin ”polvien ja varpaiden tulee osoittaa askeltaessa samaan suuntaan ja hyvä ryhti tulee säilyttää”.

 

Usein käy niin, että siellä portaiden yläpäässä lihakset ovat niin väsyneet, että polvet ovat kääntyneet sisäänpäin ja samalla lantio & alaselkä vääntyvät samaan suuntaan. Se voi johtaa alaselän vaivoihin.

 

Minulla on ollut aiemina vuosina polkujuoksuvalmennettavia, jotka ovat saaneet alaselkänsä huonoon jamaan portaita rymisteltäessä. Muutama heistä joutui jättämään juoksun ja muut liikuntahuvit joksikin aikaa.

Ohessa viime vuonna kuvattu Duunikunto-videoklippi. Porrastreeni alkaa noin 9min 30 sekunnin kohdalla.https://www.mtv.fi/sarja/duunikunto-33001003014/duunikunto-porrastreeni-ja-irtiotto-981461

 

Kuvaukset tehtiin Malmikartanolla, jossa on yli 400 askelmaa. Porukkaa oli kuin pipoa ja meillä olikin pieniä vaikeuksia saada kuvaukset suoritettua.

 

Monet Malmikartanon portaissa liikkujat tekivät suorituksensa mallikkaasti, mutta oli siellä paljon niitäkin, joiden suorituksessa olisi ollut paljon korjattavaa.

 

Juoksin perjantaina 1h45min. Siihen kuului kevyitä vetotreenejä niityllä. Tänään on kahden tunnin lenkki ja lihaskuntotreeni.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot