Rss Feed Facebook button

Pohjoisnavalla tehtiin historiaa

Pohjoisnavan Barneo Camp perustettiin vuonna 2002. Se on (vain) huhtikuun aikana toimiva jääasema, jossa vierailee erilaisia seikkailijoita ja tutkijoita.

 

Viimeiset vuodet pohjoisnavalla ovat olleet vaikeuksia täynnä. On ollut ilmaston lämpenemisestä johtuvia ongelmia saada koko jääasemaa edes perustettua…ja välillä on jouduttu kesken kaiken perustaa kokonaan uusi leiri hajoavan jään vuoksi.

 

Perjantaina tuli tieto, että koko Pohjoisnavan kausi on peruttu eli jääasemalle ei lennä ensimmäistäkään konetta.

 

Syitä on (ainakin) kaksi.  Yksi, venäläiset viranomaiset kielsivät ukrainalaisia lentäjiä lentämästä (venäläiselle) jääasemalle.

 

Kyllä. Politiikkaa on kaikkialla. Jopa Pohjoisnavalla.

Järjestävät tahot yrittivät ja saivatkin uuden koneen + miehistön Kanadasta, mutta sekään ei osoittautunut hyväksi ratkaisuksi.

 

Kanukkien(Borek)  konetyyppi on nimittäin pienempi kuin Antov -74, jolla normaalisti lennetään navalle. Se tarkoittaa sitä, että Huippuvuorilta olisi pitänyt lentää useampia lentoja Pohjoisnavalle ja takaisin.

 

Eikä tässä vielä kaikki. Pidemmän ajan sääennusteet kertoivat, että lennot Pohjoisnavalle eivät olisi tarpeeksi turvallisia, joten järjestäjien piti tehdä raskas päätös. Kausi on ohi.

 

Se on kova pettymys niille, jotka ovat kärsivällisesti odottaneet Huippuvuorilla lentoa Pohjoisnavalle.

 

No nyt sitä ei tarvitse enää odottaa. Kausi on ohi ennen kuin se ehti edes alkaa. Voin vaan kuvitella sitä harmitusta, kun pitkään odotettu seikkailu Pohjoisnavalle ei toteudukaan. Ja tuo kun ei ole ihan ilmaistakaan….

 

Olen lukenut aiheesta oheisten nettisaittien lisäksi tutkimusmatkailija Eric Larsenin facebook-sivuilta. Myös hän on odottanut Huippuvuorilla lentoa omien asiakkaidensa kanssa.

 

Larsen on muuten viimeisin henkilö, joka on hiihtänyt Pohjoisnavalle. Se tapahtui vuonna 2014.

http://icepeople.net/2019/04/12/breaking-news-entire-north-pole-season-cancelled-due-to-problems-at-barneo-ice-camp-expedition-leader-says/?fbclid=IwAR0daWmdfW0RCtUv407M443mWbsoyJTkt4p3MvlKe8bt-36U6jTyUGWxtsE

Breaking News: The North Pole Season Has Been Cancalled

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot